Grija de Palarie

În calitate de mândru proprietar al unei pălării autentice Panama și pentru a vă asigura de mulți ani de plăcere de la purtarea pălăriei, este important să vă amintiți că pălăria dvs. este o piesă individuală de măiestrie – a fost țesută manual dintr-o fibră naturală , așa că tratați-l ca atare.

Pentru a vă asigura de mulți ani de plăcere de la purtarea pălăriei, este important să vă amintiți că pălăria dvs. este o piesă individuală de măiestrie, așa că tratați-o ca atare.

Cum să vă îngrijiți pălăria de fibre naturale
1. Nu vă atingeți pălăria cu mâinile murdare
2.Evitați ciupirea sau zdrobirea fibrei naturale din coroană
3.Nu trageți pălăria de la marginea bordurii
4.Evitați utilizarea în ploaie, deoarece își poate pierde forma
5.Protejați pălăria și păstrați-o întotdeauna în punga de praf.

Curățându-ți pălăria

1.Pălăria poate fi curățată folosind o cârpă umedă sau o șervețelă ușoară față / ștergere pentru bebeluși – încercați mai întâi să îndepărtați eventualele semne de murdărie cu o cârpă uscată, apoi utilizând apă caldă încercați ușor să îndepărtați marca cu o cârpă curată
2.Evitați frecarea prea tare, deoarece aceasta poate deteriora fibrele naturale ale paiului
3.Nu vă recomandăm să folosiți agenți de curățare sau săpun

Depozitare

1.Depozitare temporară: așezați pălăria cu susul în jos pe coroană. Asigurați-vă că suprafața este curată și verificați dacă bordura nu atinge nimic care ar putea schimba forma.
2.Depozitare peste noapte: Recomandăm utilizarea unui Jack Jack pentru a păstra dimensiunea și forma pălăriei. Fixați Hat Jack-ul introducându-l în pălărie cu mânerul reglabil aliniat cu cusătura din spate centrală a benzii interioare. Rotiți mânerul astfel încât să fie fixat în pălărie la aceeași tensiune ca și pe cap. Verificați, de asemenea, pentru a vă asigura că Hat Jack este plin cu marginea fruntașă a benzii interioare (punctul în care se întâlnesc coroana și bordura). Dacă pălăria este puțin strânsă, poate fi întinsă cu mufa de pălărie. Puneți pălăria Jack în pălărie, astfel încât să fie strâns și rotiți mânerul în sens invers acelor de ceasornic la o revoluție. Aveți grijă să nu vă întindeți prea mult. Aceasta este cea mai eficientă dacă este făcută după ce pălăria a fost purtată, deoarece banda interioară va fi umedă de la transpirație. Lasă pălăria în Hat Jack peste noapte. Depozitați întotdeauna pălăria într-o locație relativ rece și nu în lumina directă a soarelui.

Remodelarea pălăriei
1.În cazul în care pălăria dvs. își pierde forma inițială, o puteți aburi pentru a-și recăpăta cu ușurință forma de mână.
2.Încălziți fierul până când aburul este gata și continuați să aburi foarte bine interiorul și exteriorul coroanei, la aproximativ șase centimetri distanță de acesta timp de 30 de secunde până la un minut, asigurându-vă că aveți suficientă căldură pornită.
3.Apoi, așezați pălăria pe cap când este încă umedă și începeți să modelați forma cu mâinile, purtați-o pentru o clipă până când simțiți că pălăria capătă forma dorită.
4.Repetați procesul dacă este necesar.
5.Bordura poate fi redimensionată folosind un fier cu abur pe cea mai joasă setare și o cârpă umedă curată, asigurând că fierul nu intră în contact direct cu paiul în sine.